BukuRia-X

X untuk X-tra! Semoga bermanfaat 🙂

Bibliografi Rasulullah s.a.w.

Menghimpunkan data mengenai pengarang, tahun terbit, judul, tempat terbit dan penerbit karya-karya mengenai Rasulullah s.a.w dalam pelbagai bahasa dunia, termasuk terjemahan daripada bahasa sumber ke bahasa sasaran.

Indeks: Pengarang & Karya Sastera Melayu

Indeks ini berusaha mengumpulkan senarai pengarang sastera Melayu dan karya-karya mereka bermula dari zaman kesusasteraan Melayu moden. Kesusasteraan Melayu klasik tidak diliputi, kerana Projek Isihan Teks (Konkordans) Melayu atau Malay Concordance Project yang dijalankan oleh Prof Ian Proudfoot dari Universiti Kebangsaan Australia telah pun memenuhi kriteria indeks seperti yang dimaksudkan oleh laman ini. Beberapa kategori penting telah dan akan dimanipulasi dari indeks ini dari semasa ke semasa, bergantung kepada keperluan. Anda ada sebarang cadangan? Boleh hubungi saya di melalui borang ini.

Indeks: Buku & Perpustakaan

Laman ini mengumpulkan senarai bahan-bahan berkaitan buku, membaca dan perpustakaan yang terbit di Malaysia; tidak kira dalam bentuk buku, artikel majalah, artikel jurnal, bab dalam buku, tesis, akhbar mahupun brosur. Sebahagian kecil bahan-bahan ini terdapat dalam simpanan saya. Sekiranya berminat untuk mendapatkannya bagi tujuan penyelidikan, boleh hubungi saya melalui borang ini.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com