Belasungkawa

Hari ini Perbadanan Perpustakaan Awam Negeri Kelantan kehilangan tiga pegawai perpustakaan yang sangat sinonim dengan organisasi tersebut. Bagi para penggerak perpustakaan awam negeri, sebut sahaja PPAK, maka Puan Anidah Mohamed dan Puan Nik Farah Suhanniz Nik Bahari Shah bagaikan tulang belakang kepada program-programnya. Manakala Puan Munirah Mohamad, meskipun baru sahaja menyertai barisan petugas perpustakaan tetapi sangat mencintai kerjayanya yang bermula di perpustakaan desa negeri.




Mereka adalah para pegawai dan petugas yang tekun dan berdedikasi, sentiasa menunjukkan wajah riang semasa bertugas, mentor yang baik kepada para petugas junior malah lebih daripada itu, menunjukkan semangat kekeluargaan dan kasih-sayang yang akan sentiasa dirasai oleh para petugas bawahannya yang sama-sama berkecimpung dalam pengurusan perpustakaan.

Al-Fatihah untuk mereka serta takziah untuk ahli keluarga dan warga PPAK yang sentiasa bertungkus-lumus menyediakan perkhidmatan terbaik untuk anak negeri dan pengunjung luar. Kehilangan mereka pasti akan dirindui oleh setiap yang mengenali.

Berita lanjut di Kosmo dan Berita Harian.

Najibah Abu Bakar

Pemilik BukuRia, berlatar belakang bidang perpustakaan dan sains maklumat serta mempunyai sedikit pengalaman menulis di beberapa akhbar dan majalah tempatan.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com